tisdag

Idag är de tisdag och solen är framme.. Självklart att det är fint väder då man har tvättstugan på dagen så man kan ändå inte va ute. Amanda är sjuk. Hon har varit förkyld sen i lördags, den börjar bli bättre men hon hostar en del. Hostade en hel del i natt så hon fick va hemma från dagis idag. Men förövrigt så är hon pigg och hittar på massa bus som vanligt hehe.. så imorn kan hon nog gå till dagis igen och leka med sina vänner där. 
Om hon inte blir sämre eller får feber..

Presenter m.m

Jag fyllde juh år för 2 helger sen men firades nu i helgen som va. Hade lite svårt och bestämma oss vad man kunde ju på eftersom att rostbiff och skinka skulle bli lite dyrt till så många personer. Men vi bestämde oss sedan för att ta kassler och rökt picnicbog till potatisgratäng och potatissalladen. Och det verkar som de gick bra ..


Sedan så sa jag att jag skulle skriva vad jag fick så de kommer här:

Presenterna som jag fick:
Boken- Livstid.
Boken- 14 år till Salu.
Presentkort på kappahl
Pengar.
Blomma
Jordgubbsplanta i en kruka.

Sedan utav Samuel så fick jag:
Presentkort på Ticnet 2 st presentcheckar
Pengar
Bussbiljett
Trisslotter.
Detta fick jag i ett och samma packet. För att kunna göra ett evengemang med någon. Så att allt redan va färdigbetalt för att kunna göras.

Det va några som inte kunde komma då jag firades så har inte fått present från alla än så får se när man får de. Får återkomma då med vad man fick.. 

Någon som har förslag på vad man kan bjuda på?

Ska fira min födelsedag om några dagar har köpt potatissallad och ska göra potatisgratäng. Tänkte haft Rostbiffoch skinka till detta men de kommer bli ganska dyrt om man ska ha till alla.. Nu vet jag inte riktigt vad man kan istället..

Har du något förslag??

Helgen som va....

Ja nu har man inte skrivit på ett tag igen. Tänkte skriva lite snabbt om vad som hänt under helgen som va..

I Fredags så va hela familjen i Gnesta även min mamma o mogge. Samuel och Amanda skulle springa tävling på kvällen. Marknadsloppet i Gnesta. Visst de va några till som vi känner som sprang det oxå. Innan dess så va vi hos Samuels färöldrar Det va några som höll på och meckade med en bil innan dom skulle springa tävlingen. Och fick tjata på dom ett antal gånger på att dom skulle komma in och äta lite mat innan kl skulle bli allt för mkt och för nära in på loppet. Men de tog typ en timme för dom att komma in och äta. Det blev lite nära in på loppet men verkade som om det gick bra ändå..

Amanda kom runt sin sträcka mycket bättre i år . Visst nu va hon lite större också så de va väl lite därför ..
Samuel har ju inte tränat så mycket så han va lite seg och otränad inför detta lopp. Men han bestämde sig några timmar innan start att han skulle springa den långa biten på 6,2 km.
Och han kom runt iallafall, men han va bra trött efter. Det såg ut som de va en som tog in på honom på målrakan så skrev de till honom så han ökade lite och de va jobbigt för honom för då va han redan helt slut men han ökade på och fick en luckan ner till nästa person..
Efter loppet åkte vi hem. Mamma o mogge åkte med hem till oss.

Lördag- det va min födelsedag. Vi åt lite tårta på kvällen då Mogge hade kommit hit efter jobbet. Samuel stod en stund nere vid valstugan och sedan tävttade vi. På kvällen åkte Mamma o Mogge hem till sig.

Söndag- Eu-valet.. Ja de blev en del att göra för Samuel. Han hade lite koll på 4 vallokaler så de fanns röstsedlar för partiet han sitter med i.
Jag och Amanda följde Samuel då han besökte vallokalerna andra gången. Vi tog cyklarna och cyklade iväg. Då vi hade varit på ett av ställena och cyklade tillbaka så såg vi 2 polis bilar. Jaha dom åker väl runt på någon koll tänkte vi. Sedan när vi hade besökt sista stället och va på väg till lekparken utanför där vi bor så åkte en polispikebuss med blåljus förbi ute vid vägen där dom andra åkte innan. Undra vad som hänt tänkte man.
När vi sedan va i lekparken så såg vi att de va några ungdomar som kom efter de ena gänger så kom en polisbil körandes väldigt sakta. den åkte efter hela vägen ut mot stora vägen.
När vi sedan gick in kollade vi internet då såg vi att de skulle tydligen ha varit ett inplanerat huliganbråk i Södertälje. Det va därför de va så mycket poliser.

Idag är de måndag och har mest tagit det lungt än så länge.

RSS 2.0