7/12

I onsdas så var jag med mina klasskompisar på KS.(karolinska sjukhuseet) Vi var där på lite praktisk övning. Vi skulle få lära oss att ta venprov, sätta kateter och att ta blodtrycket.
Vi blev indelad i 2 grupper. Jag fick börja med att ta venprover. Va lite svårt i början men efter några försök så lyckades man. kan tilllägga att vi fick göra alla övningar på dockor.
Efter att vi hållt på med venprover så vart de lite paus efter denna paus så skulle vi lära oss att sätta katerter på både en man och en kvinna.
Vi delade in oss i en grupp på 4 personer så gick vi till våran patient (dockan "Karin") Sedan skulle man jobba 2 o 2.. Så först ut i våran grupp blev Ingegärd och Niina som fick jobba ihop.. Så först va Niina hjälpreda till Ingegärd och sedan tvärtom.
Efter det så va det Rebecka och min tur att lära oss att sätta karteter på Karin. Rebecka va först ut och jag gav henne hjälp. Sedan va de dax för mig att lära mig. Det gick bra :) Men det är mycke och tänka på.
Efter de så flyttade vi över oss till dockan "Allan" när vi kom dit jag o rebecka så va Ingegärd och Niina redan klara så det va bara att sätta igång. Tyckte att det va lättare och sätta katerter på en man än på en kvinna. Får se hur det är i verkligheten sen..
När vi sedan va klara me detta så va det dax att lära sig att ta blodtryck så då gick vi dit. Eller jag, rebecka , Niina och sedan en till för ingegärd hade redan gjort det innan.
Så jag och rebecka fortsätte att jobba ihop. Det gick bra att ta på rebecka men sedan då hon skulle ta på mig så va själva manschetten för liten har för stora överarmar så de blev att vara utan.. Tråkigt men sant...
Den som skulle jobba ihop med Niina förstod inte riktigt från början hur man skulle göra så hon pumpade upp
o sedan höll själva luften kvar i manschetten o lätt de vara kvar dära så Ninnas arm blev helt röd o sedan lite blå då släppte Niina ut luften och bad läraren komma tillbaka och sedan förklarade exat hur hon skulle göra.. Inte lätt när man inte förstår hur man ska göra.. Stackars Niina.. men hon sa.. Ehh.. Jag är van
Sedan va det dax för att samlas i salen igen för att sammanfatta dagen.. Verkade som alla i från klassen verkade vara nöjda med att vi fick komma dit o lära oss allt..
Då fick vi även reda på att vi även skulle få åka o kolla på en operation senare under utbildningen. Dom som ville fick följa med : )
Så de ska jag nog tacka ja till att följa med på..
Ja de va en liten sammanfattning av det vi gjorde dära på KS..


Skriver mera nån annan dag...

4/12

Nu har man kommit in i december månad. Tiden rullar vidare. Snart är det Julafton. Så dax att inhandla alla julklappar snart kanske så man slipper vara ute i sista minuten.

Själv va man och köpte 2 st julstjärnor i förrgår. Handlade en Röd på Rusta och sedan en guldfärgad i typ plåt på Willys. Men sedan då jag kom hem så skulle jag sätta upp dom tänkte jag. Men då va den röda sönder :( Så måste åka o byta den. Men de tråkiga är att den röda typ finns inte kvar. För försökte hitta 2 st röda då vi handlade men hittade bara 1 röd och resten va blå och svarta. Tyckte inte att de riktigt passade in nu vid julen.
Men men får åka till rusta och se om dom fått in några nya röda de kan man väl la alltid hoppas på....

Så har inte hunnit gjort ordning här till första advent för har inte hittat några roliga gardiner heller.. men men.. Hittade några men sedan när jag åkte tillbaka dagen efter så fanns dom inte kvar. :( tråkigt...

Imorn ska man till KS med skolan.. Ska bli spännande och lära sig nya saker. lite pirrigt men ändå spännande. Får uppdatera sedan om hur det va o vad vi fick göra.. Eller man vet ju redan nu vad vi ska göra men ändå... : )

Kanske dax att sätta sig och plugga lite nu. Så man kommer någonstans i kursen .. Just nu läser jag kursen Etik och livsfrågor inom vård och omsrog tror jag den boken jag läser heter.

RSS 2.0